33 manieren om geld te verdienen

Op zoek naar een of meerdere manieren om meer geld te verdienen? Misschien als extraatje of juist als (nieuwe) fulltime baan?

In deze lijst vind je 33 manieren waarmee je direct aan de slag kunt. De methodes variëren tussen offline- en online geld verdienen.

1. Teksten schrijven

Kun je prima schrijven (je hoeft niet per se ‘goed’ te zijn)? Dan is het schrijven van teksten een ideale manier om geld te verdienen.

Er is steeds meer vraag naar teksten voor allerlei doeleinden:

 • Blogs
 • Websites
 • Webshops
 • Marketing uitingen
 • Nieuwsbrieven

En ga maar door..

Steeds meer mensen besluiten via deze manier extra geld te verdienen. Dus als je weet dat je een beetje kan schrijven, go for it!

Via websites als SiteDeals en TextBroker kun je snel aan opdrachten komen.

2. Online enquêtes invullen

Een andere manier om snel extra geld te verdienen is het invullen van online enquêtes.

Het is een makkelijke methode en je kunt het overal doen: Thuis, op je werk, school, in de bus of trein, what you want!

Er zijn in Nederland meerdere betrouwbare enquête sites waar je gratis lid kunt worden.

3. Ga aan de slag als vertaler

Ben je goed met één of meerdere vreemde talen? Dan kun je vertaler worden!

Net als het schrijven van teksten is er ook een constant groeiende vraag naar mensen die teksten van taal A naar taal B vertalen.

4. Review producten

Producten reviewen voor bedrijven kan een leuke manier zijn om geld te verdienen. Je krijgt niet alleen betaald voor het reviewen van de producten maar je mag meestal het product ook houden. Double-Win!

Je review kun je bijvoorbeeld als video opnemen en deze via YouTube publiceren. Ook kun je dit combineren met een eigen blog.

5. Oppassen op huisdieren

Ben je dol op dieren en met name honden? Dan kun je hier ook geld mee verdienen!

Sommige huisdieren kunnen moeilijk lang alleen zijn. Hierom nemen steeds meer dieren eigenaren een oppas voor hun beestje. Websites welke baasjes en oppassers bij elkaar brengen schieten als paddenstoelen uit de grond!

Doe hier je voordeel mee als je toch tijd over hebt en extra geld wilt verdienen. Via https://www.hondenoppas.nl/werk/ kun je jezelf aanmelden om met baasjes in contact te komen.

6. Honden uitlaten voor geld

Niet iedereen heeft een oppas nodig voor zijn trouwe viervoeter, dat neemt echter niet weg dat ze wel op tijd uitgelaten moeten worden. Met name ouderen en mensen welke slecht ter been zijn maken hier graag gebruik van.

Via websites als Hondje Uitlaten.nl kun je jezelf aanmelden en in contact komen met mensen welke jou graag hun hond laten uitlaten voor wat geld!

7. Wordt bezorger bij een restaurant

Het is misschien niet de meest prestigieuze baan maar het is wel makkelijk geld verdienen: Eten bezorgen voor restaurants.

Het is een kwestie van de bestelling naar iemand zijn thuis of werk brengen met een scooter- of auto, eventueel de betaling innen en weer door.

8.  (IKEA) meubels monteren voor anderen

Had je verwacht dat je hier geld mee kon verdienen? Suprise!

Over het algemeen zijn doorsnee mensen niet zo handig met meubels in elkaar zetten. Samen een IKEA meubel in elkaar zetten wordt ook wel de ultieme relatietest genoemd.

Je kunt je voorstellen dat wanneer je pas getrouwd bent en net een huis gekocht hebt je niet alles aan diggelen wil laten gaan door een kast met de naam ‘KVIKNE’ of ‘BRYGGJA’ 😉

Terug to the point: het monteren van (IKEA) muebels kan jou prima geld opleveren. Zie ook de speciale pagina op WerkSpot en Centraal Beheer Klushulp.

9. Help anderen met kleine klusjes

In plaats van meubels monteren is het natuurlijk ook mogelijk om andere klusjes voor geld te doen. Dit kan werkelijk van alles zijn waaronder:

 1. Onderhouden van tuinen
 2. Helpen in de huishouding
 3. Boodschappen doen
 4. Etc

Via internet en de advertentieborden in de supermarkt kun je makkelijk en snel jezelf aanbieden of oproepen vinden.

10. Doe mee aan spaar- en cashback programma’s

Spaarprogramma’s en cashback sites zijn al meer dan 15 jaar razend populair. Deze concepten waren zelfs de eerste mogelijkheid voor particulieren om online geld te verdienen.

Via spaarprogramma’s verdien je online geld door mee te doen aan acties, enquetes in te vullen, spelletjes te spelen en meer.

In Nederland is Euroclix de marktleider, gevolgd door het programma van SpaarActief.

Cashback sites zijn vergelijkbaar met spaarprogramma’s maar richten zich voornamelijk op de cashback (geld terug) via online shopping.

Populaire sites hiervoor zijn CashbackXL en Cashback.nl

11. Verkoop oude boeken

Heb je nog boeken die je toch niet meer leest? Zonde. En..

Ze zijn geld waard!

Boeken zijn van die items die altijd wel doorverkocht kunnen worden. Zeker boeken welke niet meer nieuw beschikbaar zijn verkopen goed.

Je kunt je tweedehands boeken verkopen via Bol.com of inkopers zoals Boekenbalie.

12. Verkoop je oude telefoon

Je oude telefoons zijn geld waard!

Dat is waarschijnlijk niets nieuws onder de zon voor je maar toch verkopen bijzonder weinig Nederlanders hun oude telefoon. Ruim 44% heeft namelijk 1 of meer oude toestellen liggen voor geval van nood als het huidige toestel schade heeft of het begeeft.

Zonde. 1 backup toestel is meer dan genoeg. De rest raden we aan z.s.m. te verkopen omdat de waarde alleen maar zal zakken.

Waar kun je jouw telefoon voor een mooi bedrag verkopen?

 1. Marktplaats
 2. Rebuy
 3. Green Mobile
 4. Flip4New
 5. Zonzoo
 6. Vodafone Inruildeals (voor Vodafone klanten)

13. Verkoop spullen via Marktplaats

Dit is één van de betere manieren om snel aan cash geld te komen. Iedereen heeft wel spullen welke hij of zij niet meer gebruikt en verder alleen maar stof staan te happen en onnodig ruimte in je huis innemen.

Dus, snel cash verdienen? Speur je kasten, zolder en garage eens door naar spullen waar eigenlijk al te lang niets mee gedaan wordt. Wees niet bang om het niet kwijt te raken: Voor alles is wel een koper. 😉

14. Verhuur je auto

Beschik je over een auto maar gebruik je deze niet dagelijks? Dat is zonde: Of je jouw auto dagelijks of niet gebruikt, de kosten zoals de verzekering en belasting lopen gewoon door.

Hier liggen wat kansen voor jou om deze kosten terug te verdienen en zelfs wat extra geld voor jou: Het verhuren van je auto de speciale platforms hiervoor.

Je kunt je auto veilig verhuren via onder andere:

 1. SnappCar
 2. MyWheels

15. Bied jezelf aan voor tuinonderhoud

We noemden tuinonderhoud al een paar koppen terug bij ‘help anderen met (kleine) klusjes’ maar het verdient een eigen stukje in deze lijst.

Tuinonderhoud is iets waar niet iedereen iets mee heeft. Hierom hebben veel mensen hier graag geld voor over.

Dus: Vind jij tuinieren leuk of ben je er goed in? Ga er dan (extra) geld mee verdienen en bied je aan als hovenier!

Dit kan snel en makkelijk via websites hiervoor:

 1. Werkspot Hovenier
 2. Hulpen.nl
 3. Tuinhulpen

16. Verdien geld met ontwerpen

Heb je ervaring met vormgeven en ontwerpen en vind je dit ook leuk om te doen? Dan kan dit een leuke optie voor je zijn om een extra inkomen te verdienen.

Veel bloggers en website eigenaars hebben namelijk niet zoveel ervaring hiermee maar hebben wél afbeeldingen en graphics nodig. Een kans voor jou om extra geld binnen te halen!

Het maakt verder niet veel uit of je werkt met Photoshop, Illustrator, Canva of meer.

17. Start een blog of website

Een eigen blog of website is misschien nog wel de meest interessante optie in deze lijst. Het voordeel hiervan is dat je een blijvend iets bouwt wat blijft bestaan zonder dat je er continu opnieuw tijd in hoeft te steken.

Natuurlijk is regelmatig tijd aan je website besteden voor nieuwe inhoud en updates belangrijk, maar je hoeft er niet direct tijd in te stoppen om er ook daadwerkelijk geld aan te verdienen.

Een eigen blog of website is in no-time opgezet en in principe kan iedereen dit. Maak een website over een onderwerp wat je leuk vind zodat er ook niet gelijk te veel druk op ligt. Met bijvoorbeeld affiliate marketing, advertenties of een eigen (digitaal) product kun je hier vervolgens geld aan verdienen.

18. Lead generatie

Lead generatie kan ook een erg mooie manier van inkomen verdienen zijn. Met dit model ga je ‘leads’ verkopen aan bedrijven.

Leads zijn gegevens van potentiele klanten of gebruikers. Een goed voorbeeld van lead generatie zijn offerte websites waar je als consument offertes kunt vergelijken voor bijvoorbeeld een nieuwe dakkapel of schilders.

Deze offerte sites zijn lead generatie websites: zij verkopen de gegevens van offerte aanvragen aan aangesloten bedrijven welke vervolgens de consument een aanbod doen op basis van de gegevens.

Maar ook simpelere zaken zoals nieuwsbriefinschrijvingen en registraties op websites valt onder lead generatie.

Je kunt lead generatie op twee manieren effectief uitvoeren:

 1. Via lead generatie campagnes van affiliate netwerken (makkelijk en snel)
 2. Zelf leads verkopen aan bedrijven (meer werk en geregel maar ook hogere opbrengsten mogelijk)

19. Help bij verhuizen (veel vraag naar!)

Ben je niet vies van een beetje sjouwen? Ga dan anderen helpen bij hun verhuizingen.

De meeste mensen hebben weinig interesse om hun hele inboedel te gaan verplaatsen ondanks het moet. Zij hebben graag wat geld over voor iemand die hier een deel werk uit handen neemt.

Ook het inpakken van spullen heeft niet iedereen zin in en ook hier wordt regelmatig iemand voor ingehuurd. Via websites als Werkspot en StudentVerhuisservice kom je in contact met anderen wie verhuishulp zoeken. Je kunt ook zelf een briefje ophangen bij het advertentiebord bij supermarkten.

20. Maak een eigen product

Een eigen product maken klinkt spannender dan het is. Als je een beetje creatief bent kan het al iets simpels zijn als kaarten, kaarsjes, sieraden, kleding, huis decoratie en meer.

Handgemaakte producten zijn steeds meer in trek omdat het iets authentieks heeft en je kunt je producten direct wereldwijd aanbieden in plaats van alleen in Nederland. Verkopen doe je makkelijk en snel via:

 • Marktplaats
 • Etsy
 • Ebay

21. Maak digitale (informatie) producten / cursussen

Een digitaal product maken is nog minder moeilijk: Je hoeft het namelijk maar 1x te maken en kunt daarna onbeperkt kopieen verkopen.

Populaire digitale (informatie) producten zijn:

 1. Ebooks
 2. Video cursussen
 3. Workpapers
 4. Cheatsheets

Je kunt deze onder andere via een eigen website verkopen of via een digitale producten shop zoals:

 1. Selly
 2. Sellfy
 3. Gumroad

22. Bouw websites voor anderen

In plaats van websites bouwen voor jezelf is het ook een optie om dit tegen betaling voor anderen te doen of websites puur voor de verkoop te maken.

Er is veel vraag naar websites maar niet iedereen heeft de tijd en/of kennis om hier mee bezig te gaan. Er wordt graag wat geld neergelegd om dit te laten doen door iemand. Ook kant en klare websites worden veelvuldig overgenomen.

Je kunt dus:

 1. Jezelf aanbieden om websites op maat te maken tegen betaling
 2. Zelf kant en klare websites bouwen en deze te koop zetten via bijvoorbeeld Sitedeals

23. Verkoop producten met eigen ontwerpen en designs (Print on Demand)

Dit is een mooie toevoeging op methode 16: Maak ontwerpen of foto’s en verkoop deze gedrukt op spullen zoals kleding, telefoonhoesjes, mokken, accessoires en meer.

Via websites als SpreadShirt en Printful kun je een webshop maken met producten met jouw ontwerpen. Pas als iemand besteld wordt het product gedrukt: je hoeft zelf geen voorraad in te slaan en hier kosten voor te maken!

24. Beheer social media voor bedrijven

Social media laten veel ondernemers het voor wat het is: ze weten niet zo goed hoe ze hun social kanalen moeten onderhouden en met welke content. Vaak hebben ze een Facebook pagina welke ze eens in de zoveel maanden updaten en that’s it.

Toch kun je er niet meer omheen als je succes met je business wilt: Dus betalen ondernemers graag anderen om wekelijks/dagelijks hun kanalen te onderhouden voor interactie met de klant.

Je kunt via onder andere Sitedeals regelmatig oproepen vinden voor social media beheer of je kunt zelfstandig bedrijven benaderen waarvan je ziet dat ze weinig tot niets met social media doen. Benadruk de voordelen van sociale activiteit zoals meer bekendheid en omzet.

25. Verhuur (een deel van) je huis via AirBNB

Je woonruimte kan je geld opleveren: Ben je regelmatig een paar dagen of langer van huis of heb je een kamer over waar je niets mee doet? Dan kun je overwegen deze via AirBnB te verhuren!

Dit kan je snel enkele honderden tot meer dan duizend euro per maand opleveren, afhankelijk van je locatie en aanbod.

26. Geef bijles in een vak waar je goed in bent

Bijles geven kan ook makkelijk geld verdienen zijn. Iedereen is wel goed in één of meerdere specifieke vakken waarin hij of zij bijles kan geven.

Ouders en studenten hebben hier al snel 10 a 15 euro per uur (en soms meer!) voor over. Toch makkelijk verdiend als je slechts hoeft te vertellen en uitleggen over een onderwerp waar je veel van weet 😉

27. Doe mee aan medisch onderzoek

Om medicijnen en behandelingen te verbeteren wordt er volop aan medisch onderzoek gedaan. En daar zijn natuurlijk mensen voor nodig.

Medisch onderzoek vind in allerlei soorten en maten plaats en de vergoedingen kunnen ook extreem varieeren. Ook moet je afwegen of je het geld het risico waard vind: Het is namelijk zelden zonder risico!

28. Start een eigen webwinkel

Een eigen webwinkel kan een erg interessante manier van geld verdienen zijn. Het is wel een van de meest tijdrovende en complexe methodes in deze lijst. Toch hoeft je dat niet per se tegen te houden:

Vooral een webwinkel kan jarenlang groei doormaken en er is ook een enorm grote markt voor. Zeker als je jezelf focust op een specifieke doelgroep/niche valt er snel succes mee te behalen.

29. Maak mooie foto’s en verkoop deze

Fotografie kan een mooie inkomstenbron zijn mits je weet waar je mee bezig bent. Teveel fotografen zijn goed in het maken van foto’s maar minder goed in het verkopen hiervan: Het aanbod aan fotografen is namelijk enorm!

Toch betekent dit niet dat er geen geld te verdienen valt. Als je je namelijk focust op het maken van foto’s voor de verkoop in plaats van jezelf te verhuren als fotograaf (of gewoon als bij-dingetje) kun je hier interessante passieve inkomsten uithalen.

Er zijn vele sites waar je jouw foto’s tegen betaling kunt aanbieden. De beste websites zijn:

 1. iStockphoto
 2. Payloadz
 3. Photodune
 4. Getty Images
 5. Adobe Stock

30. Artikelen schrijven voor artikelwebsites

In plaats van teksten schrijven tegen betaling zoals in methode 1 kun je ook besluiten artikelen zelf te publiceren. Het is natuurlijk ook beide ideaal te combineren. Er zijn in Nederland (en internationaal) diverse websites waar je geld kunt verdienen met je eigen artikelen.

Je krijgt dan óf een eenmalige vergoeding voor een artikel óf een deel van de advertentie inkomsten welke via jouw artikelen worden verdiend.

31. Ga schoonmaken bij anderen (altijd vraag naar)

Schoonmaken is ook iets waar prima geld mee te verdienen is. En het is een (bij)baan met erg veel vrijheid.

Er zijn verschillende websites welke jou koppelen aan een of meerdere adressen bij jou in de buurt. Zij regelen ook de administratieve zaken en betalingen voor je.

Je kunt je onder andere aanmelden bij Ikzoekeenschoonmaakster.nl of Poetsen met een Praatje (Poetszorg).

32. Wordt virtual assistent

Als virtual assistent (VA) help je andere zzp’ers en ondernemers met taken die op afstand kunnen. Het is een perfecte thuiswerk baan.

Je kunt jezelf aanbieden als virtuele assistent voor de taken waar jij goed in bent. Taken die VA’s onder andere doen zijn:

 • Administratieve taken
 • Teksten schrijven, controleren en redigeren
 • Telefoon aannemen / Telefoongesprekken voeren
 • Plannen van content op website(s)
 • Nieuwsbrieven instellen/plannen/versturen
 • Andere kleinere taken

33. Begin met Copy Trading

Ben je geinteresseerd in geld verdienen met traden (stocks/aandelen op de beurs)? Dan kan Copy Trading wat voor je zijn.

Met Copy Trading kopieer je namelijk een ‘trade’ van een andere succesvolle handelaar: Je doet dan dus exact hetzelfde met je geld als iemand wie zich al bewezen heeft een slimme trader te zijn.

Het is natuurlijk nooit zonder risico maar je hoeft in dit geval niet zelf het wiel uit te vinden.

Weet jij nog handige methodes die in deze lijst missen?

Deel jouw methodes en ervaringen in een reactie! 😀

2 gedachten over “33 manieren om geld te verdienen”

Plaats een reactie