Dit zijn #8 dingen welke jouw geld verspillen

Dit zijn 8 dingen die jouw geld verspillen wat je beter kunt gebruiken

Als je meer geld wilt hebben is één van de meest effectieve manieren hiervoor om je uitgaven te beperken. Door te stoppen met geld verspillen heb je al je eerste winst te pakken.

En.. Het geld wat je hierdoor bespaart kun je nu investeren in nieuwe inkomstenbronnen zodat je naar verloop van tijd nóg meer geld hebt. Of je spaart het voor een uitgave die je al een tijdje wilt doen.

De volgende 8 dingen zijn de grootste verspillers van jouw geld en beperken jouw financiële vrijheid.

De 8 grootste geld verspillers

De volgende punten zijn de 8 grootste verspillers van geld. Zitten er 1 of meerdere dingen bij die ook op jou van toepassing zijn? Probeer deze direct aan te pakken zodat je meer geld overhoudt maar misschien nog belangrijke..

Zodat deze verleidingen geen controle meer over jouw keuzes hebben.

Fast food

Soms komt het gewoon even beter uit: Fast food eten. En dat hoeft niet eens per se Mc Donalds of de KFC te zijn.

Ook kant en klare maaltijden in de supermarkt zijn veelal fast food. Naast dat ze qua smaak tegenvallen en ze amper tot niet voeden zit er nog een groot nadeel aan: Ze zijn duur in verhouding met zelf de maaltijd maken.

Beperk je fast food consumptie dus. Naast dat het niet goed voor je lichaam is geef je onbewust er ook veel geld aan uit. Ook al lijkt dat niet zo..

Roken

We hoeven het niet over de gezondheidsrisico’s te hebben als we over roken praten: Deze zijn alom bekend.

Wat ik vooral zonde vind aan roken is het geld wat er aan uitgegeven word. Een pakje sigaretten kost gemiddeld 6 euro of meer en de meesten doen hier maximaal 2 dagen mee. Als je dus zo’n 15 pakjes sigaretten per maand rookt geef je hier minstens 100 euro aan uit. Ook al kun je dit missen: Het is zonde en dat geld kun je 100% beter besteden.

Alcohol

Af en toe een borrel pakken is niets mis mee. Maar als je dit regelmatig doet tikken ook hier de kosten snel aan. Plus dat alcohol vernietigend voor je lichaam werkt als je het regelmatig drinkt.

Sinds ik nog zelden alcohol drink (1 biertje per maand ongeveer) voel ik me ook een stuk energieker en meer helder in m’n hoofd. Je plukt hier meerdere voordelen van.

Dure auto’s

De meesten zouden wel een mooie (nieuwe) auto willen rijden. Daar is op zich niets mis mee. Maar voegt een dure auto écht iets toe aan je leven? Of is het gewoon je ego welke je wilt strelen?

Gokken

Gokken is een verleiding welke erg sterk kan zijn. Gokverslaafden denken elke dag opnieuw dat ze ‘vandaag die ene klapper gaan maken welke al hun problemen oplost’. De meesten maken deze dag nooit mee. En als ze dat al wel doen dan kunnen ze vaak kort genieten van hun winst: Ze gokken deze er gelijk weer doorheen omdat er een honger naar meer in hen zit.

Af en toe met wat vrienden naar een casino gaan kan leuk zijn. Doe ik zelf ook. Maar hou het gezellig en ga niet massaal je geld erdoorheen jassen. Spreek met jezelf af dat je een bepaald bedrag meeneemt en als dat op is, is het op. Simpel.

Merk kleding

Merk kleding is vergelijkbaar met dure auto’s. Het is puur voor je ego. Wist je dat de meesten die merk kleding dragen zijn degenen die niet succesvol zijn? Ze kleden zich rijk maar hebben in werkelijkheid weinig tot niets te makken.

Of nog erger: Ze steken zich in de schulden om al die ‘luxe’ te kunnen veroorloven.

Juwelen

Juwelen zijn mooi. Toch zijn ze naar mijn mening een geldverspiller. Ik zeg niet dat je helemaal geen juwelen moet kopen (voor je partner bijvoorbeeld) maar hou het realistisch. De prijs van een juweel bepaald namelijk niet hoe mooi deze is. Dat is een psychologisch dingetje in je hoofd.

Flesjes water

Als je al regelmatig water drinkt: Lekker bezig! Dat doen te weinig mensen namelijk. Flesjes water zijn makkelijk en soms de enige mogelijkheid. Toch is het een grote verspiller van geld.

Waarom? In Nederland komt er vrijwel overal water van goede kwaliteit uit de kraan. In Utrecht en omgeving komt zelfs hetzelfde water als Bar Le Duc verkoopt uit de kraan (dezelfde waterbron).

Waarom zou je te veel betalen voor een product? Je kunt met zo’n handige Dopper fles zelf je water meenemen, ziet er ook een stuk hipper uit dan een normaal flesje én is goed voor het milieu.

Ja maar Youri, ik drink Spa rood en dat komt niet uit de kraan. Geen punt: Neem een Soda Stream. Daarmee kun je zelf Spa rood maken. Welke je vervolgens in een bijgeleverde fles of je Dopper fles meeneemt. #opgelost 🙂

Weet jij nog geldverspillers?

Deel ze via de reacties! Ik ben benieuwd wat jullie als geld verspilling zien 🙂

mike-de-ruiter

Hallo met Mike!

Klik op mijn verhaal hoe ik meer dan 10.000 euro per maand genereer binnen 2 maanden