5 Beste WordPress Plugins Voor Affiliate Websites (Onmisbaar Voor Elke Affiliate!)

Beste Wordpress plugins voor affiliate marketing websites

Vrijwel de meeste affiliate websites worden gemaakt met WordPress. Dat is logisch: het is een makkelijk en intuïtief systeem om blogs en websites mee te bouwen. In no-time zet je hiermee de basis van je website op en het creëren en publiceren van content is zo gedaan.

Ondanks WordPress zelf praktisch alles in huis heeft om een goede affiliate website te bouwen zijn er een aantal plugins welke je website naar een volgend level tillen.

Welke plugins dit zijn? Lees snel verder!

WordPress plugins voor affiliates

De volgende WordPress plugins zijn must-haves voor iedere affiliate website. Elke plugin heeft zijn eigen kracht in op een bepaald vlak en maakt je werk als affiliate marketeer stukken makkelijker.

1. AffiliateHeld

AffiliateHeld is een absolute must-have plugin voor elke affiliate website. Met deze plugin voeg je supersnel en zonder gedoe affiliate producten toe aan de content op je website.

En dat is niet het enige wat deze plugin doet..

De plugin controleert ook elke dag automatisch of producten nog op voorraad zijn, of er prijswijzigingen zijn en haalt andere relevante data op. Deze worden vervolgens in een strakke, conversiegerichte box weergeven.

Is een product uitverkocht bij een bepaalde verkoper? Dan wordt de link naar deze verkoper automatisch uitgeschakeld en andere verkopers gebruikt zodat je geen commissie misloopt.

Producten voeg je toe op EAN nummer zodat de plugin alternatieve verkopers voor je kan selecteren.

Op dit moment worden de volgende affiliate netwerken en programma’s ondersteund:

 1. Bol
 2. Coolblue
 3. Daisycon
 4. TradeTracker
 5. AWIN
 6. TradeDoubler
 7. Amazon Partnernet
 8. Adtraction

Kom je ergens niet uit? Dan kun je gebruik maken van de snelle en vakkundige Nederlandse support. Jari en Dennis van AffiliateHeld helpen je graag verder.

Klik hier om AffiliateHeld direct aan te schaffen.

2. Link Whisper

Link Whisper is een geweldige plugin om de zoekmachine optimalisatie van je website direct te verbeteren. De plugin is volledig gefocust op het maken van interne links op je website zodat je een ‘spinnenweb’ aan links hebt naar relevante pagina’s. Een beetje zoals je van Wikipedia gewend bent.

De plugin doet zelf voorstellen voor interne links en bespaard je zo een hoop tijd met het handmatig plaatsen van deze links.

Klik hier voor Link Whisper

3. PrettyLinks

PrettyLinks (Pro) is dé plugin om affiliate links ‘mooi te maken’.

Standaard affiliate links zien er vaak rommelig en spammy uit vanwege alle trackingdata die meegegeven moet worden zodat jij je commissies toegekend krijgt. Met PrettyLinks maak je mooie, korte links met een professionele uitstraling.

Dit heeft meerdere voordelen:

 1. Je links zien er strak en betrouwbaar uit (wat je conversie ten goede komt)
 2. Je kunt de klik statistieken bijhouden en zien welke links het goed doen

4. Rank Math SEO

Met Rank Math SEO heb je alles in huis om jouw affiliate website te optimaliseren voor zoekmachines zoals Google. Met deze plugin optimaliseer je jouw content in no-time zodat deze SEO vriendelijk is.

Andere handige ingebouwde functies zijn Redirections, sitemap, Image SEO, Structured data, 404 monitor en meer.

Rank Math SEO is gratis te downloaden via de WordPress bibliotheek, maar met de Rank Math SEO Pro versie haal je er het maximale uit.

5. WP Rocket

Niemand wordt gelukkig van langzaam ladende websites en daar komt WP rocket heel goed van pas! Met deze plugin zorg je er namelijk voor dat jouw website razendsnel laad.

Met de verschillende caching opties maak je jouw affiliate site tot wel 80% sneller. En daar pluk je de vruchten van:

 • Je bezoekers klikken je website minder snel weg
 • Google waardeert snel ladende websites meer en geeft je betere posities in de zoekmachine
 • En dat resulteert weer in meer bezoekers 😉

WP rocket is bij uitstek één van de beste plugins om in te investeren en is krachtiger dan welke gratis caching plugin dan ook.

mike-de-ruiter

Hallo met Mike!

Klik op mijn verhaal hoe ik meer dan 10.000 euro per maand genereer binnen 2 maanden