Geld verdienen met een website: 5 manieren welke je DIRECT kunt gebruiken

Mijn 5 manieren om geld te verdienen met een website

Geld verdienen met een website kan op tientallen manieren. Maar wat levert het meeste op? Enkele verdienmodellen springen er uit. Deze worden veruit het meeste gebruikt door website eigenaren.

In dit artikel deel ik de beste manieren om geld te verdienen met je website. En hoe je dit zelf ook direct kunt implementeren.

Geld verdienen met een website

De onderstaande methodes gebruik ik zelf ook voor mijn netwerk aan sites. Omdat ik zelf hiervan gebruik maak kan ik beamen dat deze modellen 100% werken.

Ze staan op volgorde van meest populair/interessant naar het minst interessant.

1. Affiliate marketing

Affiliate marketing gebruik ik voor 80% van mijn websites. Hiermee promoot je producten van anderen. Als iemand via jou dan een aankoop doet krijg jij een percentage van het verkoopbedrag als commissie.

Dit kost een klant niets extra, de verkoper betaalt jou alleen als je werkelijk een klant aanbrengt en jij verdiend zolang je het product promoot geld. 3x win. 😉

Het mooie aan affiliate marketing is dat deze markt alleen maar groeit. Steeds meer bedrijven gebruiken deze vorm van marketing en geven jou de kans hen te promoten.

Een tijdje terug schreef ik al de handleiding ‘Beginnen met affiliate marketing‘ en een overzicht van affiliate netwerken in Nederland.

2. Digitale producten zoals ebooks

Ebooks doen het ook vrijwel altijd goed. Als jij een oplossing voor een probleem hebt kun je dit in een ebook verpakken en aanbieden.

Nu klinkt een ebook maken en verkopen moeilijker dan het is: het belangrijkste is dat je ebook waardevol is voor de klant.

Je kunt beter een ebook van slechts 10 pagina’s hebben welke VOL met nuttige informatie staat dan een ebook van 30 pagina’s welke opgevuld is met ‘fluf’ zodat je meer pagina’s hebt.

Laat je hier dus niet door tegenhouden: mensen betalen voor de oplossing van een probleem of ongemak. Niet het aantal pagina’s of woorden.

3. Betaalde lidmaatschappen

Betaalde lidmaatschappen en memberships is een verdienmodel wat je steeds vaker ziet. Je hebt ze in alle soorten en maten:

 1. Simpele lidmaatschappen (bijvoorbeeld toegang tot icons zoals FlatIcon heeft)
 2. Afgeschermde / besloten communities en forums
 3. Complete (video)trainingen

Omdat memberships steeds populairder worden zijn er ook steeds meer tools en software welke je hiervoor kunt gebruiken.

Populaire tools & membership plugins

 1. The Huddle
 2. MemberPress
 3. LearnDash
 4. Wishlist
 5. Kajabi

4. Advertorials

Advertorials zijn betaalde artikelen welke over een bedrijf of product gaan. Bedrijven betalen goed geld voor advertorials als je bezoekers hebt welke bij het product passen.

Bedragen voor advertorials zijn afhankelijk van meerdere punten:

 1. Hoeveel bezoekers je website heeft
 2. Hoe relevant zijn jouw bezoekers aan het product: is het waarschijnlijk dat zij dit product gaan kopen?
 3. Of de advertorial langere tijd op de homepage zichtbaar blijft (pinned post)

Dit zijn de 3 belangrijkste punten waarop een prijs voor een advertorial gebaseerd is.

Verder is een advertorial of gast-blog niet zo speciaal. Het is gewoon een blogartikel maar dan met een promotioneel doel.

Tip: Niet vergeten om de uitgaande links als sponsored te markeren. Anders vind Google dit niet zo leuk 😉

5. Advertenties zoals Google Adsense

Zelf gebruik ik dit alleen als geen van bovenstaande verdienmodellen te gebruiken zijn. Of als je veel bezoekers hebt en geen van bovenstaande methodes leveren geld op.

Want soms is dat zo: je hebt een mooie website, veel bezoekers alleen levert het weinig tot geen geld op. Het kan zijn dat je bezoekers dan geen koop-intentie hebben. Als je bijvoorbeeld veel informatieve artikelen hebt. Of een niche waar mensen vooral snel de info nodig hebben en weer weg zijn.

Adsense is dus vooral interessant voor niet-commerciële websites kunnen we stellen. Als jij bijvoorbeeld graag je favoriete recepten deelt of andere informatie zonder dat je daar commerciële intenties mee hebt.

Welke modellen zie jij wel zitten?

Met deze lijst kun jij nu ook geld verdienen met jouw website. Welke modellen lijken je wel wat? En heb je hier nog vragen over?

Laat even een reactie achter! ????

mike-de-ruiter

Hallo met Mike!

Klik op mijn verhaal hoe ik meer dan 10.000 euro per maand genereer binnen 2 maanden