Nederlandse affiliate netwerken: Compleet overzicht

Nederlandse affiliate netwerken: Meld je hier aan om meer omzet met je blog of website te genereren!

In Nederland zijn er verschillende affiliate netwerken om gebruik van te maken. Er zijn een paar grote netwerken met honderden tot duizenden aangesloten bedrijven en meerdere, kleinere netwerken.

Via deze netwerken kun je producten en bedrijven vinden om te promoten op jouw website(s).

Welke netwerken dit allemaal zijn? Lees snel dit artikel en mis geen enkele affiliate offer meer!

Affiliate marketing netwerken in Nederland

Registreren bij affiliate netwerken is altijd gratis. Meld je dus bij zoveel mogelijk netwerken aan zodat je maximaal aanbod aan producten en bedrijven hebt om te promoten op jouw website.

Overzicht affiliate netwerken

1. Daisycon

Daisycon is een van de bekendste- en grootste affiliate netwerken in Nederland. Het netwerk is tevens een van de langst bestaande. Daisycon focust zich met name op webshops en dienstverleners. Het netwerk heeft ruim 1600 programma’s actief in Europa.

Zelf werk ik alweer 12 jaar met Daisycon: in 2010 heb ik hier mijn eerste commissie verdiend!

Een andere toffe optie binnen Daisycon zijn de vergelijker widgets die je in een paar klikken op je website kunt gebruiken. Hiermee laat je jouw bezoekers makkelijk en snel prijzen vergelijken van diensten zoals energie, telefoonabonnementen en verzekeringen.

Aanmelden bij Daisycon »

Soms zie ik op forums en social media de vraag voorbij komen ‘Moet ik Daisycon (ook) gebruiken?’.

Mijn antwoord is simpel: Elke affiliate moet hier gewoon een account hebben vind ik.

2. TradeTracker

TradeTracker is een ander groot en bekend affiliate netwerk. Qua campagne aanbod is TradeTracker vergelijkbaar met Daisycon.

Aanmelden bij TradeTracker »

De support is in mijn ervaring snel, alhoewel ik ook soms op forums lees dat mensen blijkbaar geen reactie krijgen.

Mijn tip is om iemand van TradeTracker op Skype toe te voegen als je snel geholpen wilt worden #werktaltijd 😉

3. PayPro

Dit is het netwerk waar vooral digitale producten zoals ebooks, trainingen en andere online producten worden gepromoot. Populair onder bloggers en beginnende affiliates.

Aanmelden bij PayPro »

4. CoolBlue

CoolBlue is één van de meest bekende webwinkels in Nederland. En jij kunt deze webshop promoten en profiteren van de grote naamsbekendheid!

CoolBlue heeft een eigen affiliateprogramma waar je jezelf kunt aanmelden en vervolgens alle producten binnen de CoolBlue webshop kunt promoten. Een groot voordeel van CoolBlue promoten is dat je commissies verdient over alle aankopen van de klant die je doorstuurt en niet alleen het specifieke product wat je promoot.

Aanmelden bij CoolBlue »

5. Bol.com

Ook Bol.com heeft een eigen affiliate programma. Net als CoolBlue profiteer je met het promoten van Bol.com van de grote naamsbekendheid van de winkel. Daarnaast heeft het promoten van Bol nog een groot voordeel: De webshop heeft praktisch alle producten in haar webshop (meer dan een miljoen!). Voor iedere website of blog zit er wel een passend product bij dus.

Aanmelden bij Bol.com »

6.AWIN

AWIN is het grootste affiliate marketing netwerk wereldwijd. Het is een samenvoeging van meerdere Europese netwerken waaronder het Nederlandse M4N en Zanox. Het netwerk focust zich op grotere merken, webshops en dienstverleners.

Aanmelden bij AWIN »

7. TradeDoubler

Eén van de eerste internationale affiliate netwerken was TradeDoubler en vandaag de dag zijn ze nog steeds actief. TradeDoubler werkt met de echt grote jongens zoals ING, Philips, T-Mobile, Accor Hotels en meer.

Aanmelden bij TradeDoubler »

8. Wehkamp

Ooit begonnen als postorderbedrijf en inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste Nederlandse webshops: Wehkamp. Ook Wehkamp heeft een in-house affiliate programma waarmee je de volledige collectie kunt promoten.

Aanmelden bij Wehkamp »

9. FamilyBlend

Het FamilyBlend affiliate netwerk richt zich volledig op jonge gezinnen en (aanstaande) moeders. De adverteerders binnen dit netwerk zijn de bekendere namen rondom baby- en kinderproducten zoals Prénatal, Pampers en Nutricia.

Aanmelden bij FamilyBlend »

10. NetDirect van Online Marketing Groep (OMG)

NetDirect is het affiliatenetwerk van OMG. De hoofdfocus bij NetDirect ligt op het genereren van leads, klanten en abonnees voor dagbladen en magazines in diverse thema’s.

Aanmelden bij NetDirect »

Ken jij nog affiliate netwerken welke hier vermeld moeten worden?

Iedereen heeft andere ervaringen. Ik ben benieuwd naar de affiliate netwerken waarvan jij zegt ‘Deze is echt top!’.

Laat het me even weten via een reactie of berichtje. Voeg ik ze daarna zo snel mogelijk toe! 🙂

mike-de-ruiter

Hallo met Mike!

Klik op mijn verhaal hoe ik meer dan 10.000 euro per maand genereer binnen 2 maanden