Je zult nooit succesvol zijn..

En dat bedoel ik niet om je te demotiveren maar om je een wake up call te geven. Want iedereen kan succesvol zijn.

Maar.. Zet jij de juiste stappen in je leven om ook écht succesvol te zijn?

Vandaag deel ik 6 dingen die jou tegenhouden om echt succes te krijgen. In het leven en op financieel gebied. En hoe je deze dingen kunt ombuigen zodat je meer succes mag gaan ervaren.

Je wordt nooit succesvol als.. je deze 6 dingen blijft doen

De volgende 6 punten belemmeren jou en je succes als je hier telkens aan blijft toegeven. Neem de controle in handen en pak elk punt aan. Desnoods 1 voor 1. Of 1 per maand.

Zorg dat je over 6 maanden een andere jij bent waar je echt trots op kunt zijn.

Op trends jagen

Trends zijn meestal tijdelijk en als je op iedere trend gaat jagen loop je standaard al een stap achter. Dit is een eindeloze loop als je dit blijft doen.

Ga je dus richten op iets wat blijvend is en waar je goed in bent als je succes wil ervaren. Zo kun je dit laten groeien en over langere tijd naar iets moois opbouwen.

Elke week uitgaan en feesten

Uitgaan en feesten kan nogal gezellig zijn. Maar als je dit iedere week of regelmatig doet is het een blokkade voor je succes. Simpel. Als je écht succesvol wilt worden zul je een discipline moeten tonen. En dus minder uitgaan of feestjes bezoeken.

Dit heeft meerdere grote voordelen voor je:

  • Je bespaart geld
  • Je hebt extra tijd: Wanneer je op vrijdag en/of zaterdagavond naar de kroeg of club zou gaan kun je aan je succes werken
  • Je hebt minder katers en brakke dagen: Ook deze tijd kun je nu nuttig en productief besteden

Je geld blijft verspillen

Als je niet met geld kunt omgaan en het blijft verspillen is de weg naar succes lang. Heel lang. Misschien kom je zelfs nooit aan op je bestemming. En meer geld verdienen lost het probleem niet op: Je uitgavepatroon past zich aan aan je inkomsten.

Meer geld betekent meer geld verspillen als je niet weet hoe je er mee om moet gaan. Leer dus zo snel mogelijk om een budget plan te maken en je hier aan te houden. Zorg dat je over 5 of 10 jaar trots op jezelf kunt zijn.

Jezelf niet uitdaagt

De makkelijke weg is.. Ja eh, makkelijk. Succes komt met persoonlijke groei. En persoonlijke groei kan alleen maar plaatsvinden als je jezelf blijft uitdagen.

En jezelf uitdagen hoeft helemaal niet met flinke stappen tegelijk. Voor sommigen is het juist fijner om kleine stapjes te zetten (zoals ikzelf) en zo langzaam maar wel stabiel te groeien als persoon.

Zoek een manier die bij jou past om jezelf uit te dagen en te laten groeien:

  • Wil je graag om 5:00 opstaan maar kun je er echt niet voor 7:00 uitkomen? Begin met elke dag 5 minuten eerder op te staan tot je de 5:00 uur hebt gehaald.
  • Zou je graag 3x per week naar de gym gaan maar lukt het je niet? Begin met je gym outfit aan te trekken, ook al ga je vervolgens niet.

Maak die commitment aan jezelf. Laat jezelf zien dat je het wilt, ook al lukt het nog niet. Op een dag gaat het je sowieso lukken.

Blijft klagen over van alles en nog wat

We klagen allemaal wel eens. Of we dat nu willen of niet. We schieten er alleen niets mee op.

Probeer jezelf er bewust van te worden als je merkt dat je (te veel) aan het klagen bent over van alles en nog wat. Misschien voelt het goed op het moment zelf echter lost klagen niets op. Alleen actie ondernemen en de situatie veranderen is de oplossing.

  • Heb je een vriend met een vervelende eigenschap waarvan je merkt dat je tegen anderen hierover klaagt? Pak het probleem aan en confronteer die persoon hiermee. Werkt dat niet? Neem dan afstand van de persoon.
  • Is je baas een ouwe hark wie alleen maar blijft pushen dat er harder gewerkt moet worden? Geef aan dat je al je best doet en geen bovennatuurlijke krachten hebt. En als het zo doorgaat je liever ergens anders gaat werken. Confronteer het probleem en anticipeer hierop.

Je lui blijft en niet continu actie blijft ondernemen

Net als dat iedereen wel eens klaagt hebben ook de meeste mensen wel eens een moment dat ze nergens zin in hebben en het liefste terug in bed gaan liggen of op de bank een binge-sessie op Netflix aanzwengelen.

Prima. Dat is heel normaal en je hoeft niet 24/7 top prestaties te leveren. Maar..

Er is een verschil tussen luie momenten hebben of dagelijks dingen uitstellen omdat je ‘er geen zin in hebt’. Als je lui blijft ga je ook geen actie ondernemen en geuss what? Er veranderd he-le-maal niets.

Dus wanneer je liever kiest voor netflixen, in bed liggen of welke luie houding dan ook.. Bereid je voor dat je leven over 6 maanden, 1 jaar en zelfs 5 jaar er niet veel anders uitziet.

De beste tijd om jezelf te veranderen is NU.

Maar je moet het wel zelf doen.

Plaats een reactie