Waarom de rijken rijker worden

De meeste rijken worden alleen maar rijker. Veel mensen vinden dat maar oneerlijk.

Maar is dat ook werkelijk zo?

Waarom de rijken rijker worden

De grootste groep die het oneerlijk vind dat de rijken telkens maar rijker worden zijn degenen die niet begrijpen hoe geld werkt.

Het zijn de mensen die zich al hun hele leven kapot werken (daar is overigens niets mis mee!) maar door een gebrek aan financiële intelligentie houden ze hier weinig tot niets aan over.

Dat is overigens geen aanval op deze mensen. Het is juist die ene reden wat het verschil tussen ‘arm’ en rijk maakt.

En waarom de rijken rijker worden.

6 redenen waarom rijke mensen steeds rijker worden

De volgende 6 punten zijn de sleutelfactoren waarom de rijken steeds meer kapitaal vergaren en bezitten. Doe er je voordeel mee: Je kunt deze 6 principes zelf ook toepassen om zelf rijker te worden. 😉

Ze investeren hun geld voor de lange termijn

Dit is gelijk het belangrijkste punt uit deze lijst: Rijken investeren hun geld voor de lange termijn zodat ze niet alleen volgend jaar maar ook de jaren daarna hier winsten uit terughalen.

Mocht nu denken ‘Ja maar dat is lekker makkelijk! Zij hebben geld en kunnen dus investeren!’ besef jezelf dan dat dit ooit voor de meeste rijken anders was. Juist door hun geld te investeren zijn ze rijk geworden.

Investeren kan in allerlei zaken zijn:

  • Bedrijven
  • Aandelen
  • Vastgoed
  • Leningen
  • Overige assets

Iedereen kan beginnen met investeren en je hebt hier helemaal geen kapitaal voor nodig. Om je snel een paar ideetjes te geven:

  1. Je kunt al beginnen met beleggen vanaf 100 euro bij KNAB
  2. Voor een paar honderd euro een website kopen welke 50 euro per maand of meer verdiend

Rijke mensen werken hard én slim

Net als de harde werkers die ik eerder noemde werkt een groot deel van de rijken ook gewoon hard. Vaak zo’n 60 a 80 uur of meer per week. Besef je goed dat dat het dubbele van een full-time baan is.

Maar ze werken ook slim. Ze hebben vaak een bepaalde routine om zo productief en handig mogelijk te werken. Taken welke teveel tijd kosten worden uitbesteed. Zo houd je je focus op datgene waar jijzelf goed in bent.

Ze blijven nederig

Dit is een stukje attitude en mindset welke minstens zo belangrijk is als de rest in deze lijst. Rijke mensen beseffen dat al het moois wat ze hebben ook weer kan verdwijnen.

En dat is zonde als je er zo hard voor hebt gewerkt.

Ze zijn nederig en dankbaar voor wat ze hebben bereikt.

Rijken blijven zichzelf ontwikkelen en blijven doorleren

Stilstand is achteruitgang. Zo simpel is het.

En, je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. Succesvolle mensen blijven zichzelf altijd verbeteren en doorleren over allerlei zaken. Zo groei je als persoon en kun je ook je rijkdom vergroten.

Ze doen dit door veel boeken te lezen, podcasts te luisteren en regelmatig een seminar te bezoeken.

Ze gebruiken krediet in hun voordeel

In plaats van materialistische dingen te kopen op afbetaling doen de rijken dit anders. Ze sluiten soms een lening of krediet af om een investering te doen in iets wat ze op een later moment dubbel en dwars uitbetaald.

In plaats van het bedrag te besteden aan een dure TV, een nieuwe auto of het boeken van een dure vakantie stoppen zij dit geld in zaken die hun uiteindelijk veel meer opleveren van het geïnvesteerde bedrag.

Zo ga je slim met je kredietwaardigheid en geld om!

Dus: blijf je gefrustreerd dat de rijken rijker worden of ga je actie ondernemen?

Geld ligt overal voor het oprapen, echt waar. Als je maar een beetje tactisch te werk gaat en je verdiept in hoe geld voor jou kan werken in plaats van jij voor geld. 😉

Hulp nodig? Laat een reactie achter!

Plaats een reactie